Social hållbarhet


FNs Agenda 2030´s globala hållbarhetsmål sätter världen över press på regeringar, företag, organisationer och enskilda att agera för en mer jämställd och hållbar värld. Vi på Samordningsförbundet Älv&Kust riktar vårt fokus främst på utveckling inom de sociala målen, här berättar vi mer om hur vi arbetar för att skapa ett mer hållbart arbetsliv tillsammans med våra samarbetspartners och deltagare.Årets Möjlighetsskapare

Samordningsförbundet Älv&Kust har tagit fram ett pris som riktar uppmärksamhet på och hyllar de fina insatser som dagligen utförs av alla de företag och verksamheter som förbundet samarbetar med, Årets Möjlighetsskapare. Priset kan delas ut till ett helt företag eller verksamhet, till en arbetsgrupp eller till en enskild handledare som man vill premiera för sina insatser.

Under hösten tar Samverkansteamet fram nomineringar bland alla de företag man dagligen samarbetar med, runt om i de fem kommunerna, och kriterierna man tittar på är bland annat det bemötande deltagarna fått på arbetsträningsplatsen, vilken kontinuitet man kanske haft i sitt engagemang, samt hur man i helhet arbetar inkluderande och hållbart i sin verksamhet. I november månad fattar slutligen styrelsen sitt beslut och utser en vinnare.

Förutom uppmärksamheten och äran att vinna består priset av diplom, blommor och finfrukost till arbetsteamet som delas ut av förbundschef och styrelseordförande i början av december.


Årets vinnare är Vena Trailer AB, Kungälv med motiveringen:

”Vena Trailer AB har länge samarbetat med Samordningsförbundet Älv&Kust med målet att ge alla människor en möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning och praktik. Flera gånger har insatsen också lett till anställning.
Robert Erlandsson och hans medarbetare skapar inkludering i ordets rätta bemärkelse genom att se till varje enskild människas förmåga och möjligheter, samtidigt som man visar stor förståelse och respekt för de svårigheter och hinder som kan finnas på vägen. Med erfarenhet och stort engagemang ges rätt förutsättningar att växa i sin egen takt genom trygga och tydliga ramar, gemenskap i arbetsgruppen och med arbetsuppgifter som rätt matchar utifrån erfarenhet och förmåga”Övriga nominerade, Årets Möjlighetsskapare:

AW Elteam AB, Kungälv
Butik Tjuvkil 939, Kungälv
Feskeboa Björkö, Öckerö
J.A. Sundqvist AB, Torslanda
Kode Handelsträdgård HB, Kungälv
AB Tjörns Snickerifabrik, Tjörn