Om förbundet


Samordningsförbundet Älv&Kust är en myndighetsgemensam insats som sedan mer än tio år tillbaka stöttar den som behöver en samordnad rehabilitering för att komma vidare mot arbetsmarknaden. Verksamheten grundar sig i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, dagligt kallad Finsam.Vår vision - Tillsammans skapar vi möjligheter

Den s.k. Finsam lagen gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region/landsting att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet genom att bilda ett samordningsförbund. Detta är en unik form av myndighetssamverkan där man utgår från lokala förutsättningar och behov i samverkansfrågor. Det finns drygt 80 samordningsförbund idag vilket gör att det finns ett samordningsförbund i nästan alla Sveriges kommuner.

Vi arbetar med två huvudsakliga uppgifter:
• Att förbättra och öka den strukturella samverkan mellan myndigheterna
• Med individinriktade insatser

I varje kommun har vi en lokal ledningsgrupp som består av chefer från alla medlemsparter samt ledningen för Samordningsförbundet. Här samverkar vi i gemensamma utmaningar och frågor och gör lokala behovsanalyser. Vi har också en styrelse som beslutar om vad förbundet ska arbeta med.Här finns vi!

Samordningsförbundet Älv&Kust huvudenhet finns i Kungälv men vi har lokaler i alla fem kommuner. Klicka på länkarna så hittar du vägbeskrivning och karta till respektive mötesplats.

I Kungälv finns vi på Bilgatan 20 i Rollsbo. Kommer du med buss tar du bland annat linjerna 311 eller 2 till "Bilgatan Västra". Kommer du med bil finns det betalparkering framför huset, du betalar med appen EasyPark eller via sms.

I Ale finns vi på Nols Företagscenter på Industrivägen 4 i Nol. Hit kommer du med buss eller tåg till hållplats "Nol Station", gratis parkering finns i anslutning till företagscentret.

I Stenungsund finns vi på Stenunge Allé 3. Parkering finns i anslutning till byggnaden, gratis i två timmar men du måste registrera din parkering via EasyPark appen. För längre parkeringstid finns möjlighet vid Fregatten eller Stenungs Torg. Kommer du med buss går du närmast av vid hållplats "Solgården".

Tjörn finns vi på Fågelkärrsvägen 37A i Höviksnäs. Här kan du parkera rakt utanför byggnaden, tar du buss är det hållplats "Höviksnäs Servicehus" eller "Häggvalle damm" som gäller.

I Öckerö kommun finns vi på Tärnvägen 9, Hönö. Här finns parkeringsmöjlighet direkt utanför byggnaden, kommer du med bussen går du närmast av vid hållplats "Hönö Färjeläge"