Om förbundet


Samordningsförbundet Älv&Kust är en myndighetsgemensam insats som sedan mer än tio år tillbaka stöttar den som behöver en samordnad rehabilitering för att komma vidare mot arbetsmarknaden. Verksamheten grundar sig i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, dagligt kallad Finsam.Tillsammans skapar vi möjligheter

Finsam-lagen gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region/landsting att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet och att bilda Samordningsförbund, en helt unik form av myndighetssamverkan där man utgår från lokala förutsättningar och behov i samverkansfrågor.

Vi arbetar med både att förbättra och öka den strukturella samverkan mellan myndigheterna men arbetar också med individinriktade insatser. Det är förbundets styrelse som beslutar om vilka insatser vi ska erbjuda. Lokala behovsanalyser görs av förbundets ledning tillsammans med den lokala ledningsgrupp som finns i varje kommun. I våra lokala ledningsgrupper medverkar chefer från alla samverkande parter.


Tidigare hette vi Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn, men från 1 januari 2018 gick vi samman med Samordningsförbundet Öckerö och tog då det gemensamma namnet Samordningsförbundet Älv & Kust.

Vår Vision: Tillsammans skapar vi möjligheter

247 av Sveriges 290 kommuner samverkar med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och region/landsting genom ett Samordningsförbund.

Totalt finns det idag 82 Samordningsförbund i Sverige.Här finns vi!

Samordningsförbundet Älv&Kust huvudenhet finns i Rollsbo, Kungälv, men vi finns på plats i alla våra fem kommuner. Klicka på länkarna så hittar du vägbeskrivning och karta till respektive mötesplats.

I Kungälv finns vi på Bilgatan 20 i Rollsbo. Kommer du med buss tar du bland annat linjerna 311 eller 2 till "Bilgatan Västra". Kommer du med bil finns det betalparkering framför huset, du betalar med appen EasyPark eller via sms.

I Ale finns vi på Nols Företagscenter på Industrivägen 4 i Nol. Hit kommer du med buss eller tåg till hållplats "Nol Station", gratis parkering finns i anslutning till företagscentret.

I Stenungsund finns vi på Stenunge Allé 3. Parkering finns i anslutning till byggnaden, gratis i två timmar men du måste registrera din parkering via EasyPark appen. För längre parkeringstid finns möjlighet vid Fregatten eller Stenungs Torg. Kommer du med buss går du närmast av vid hållplats "Solgården".

Tjörn finns vi på Fågelkärrsvägen 37A i Höviksnäs. Här kan du parkera rakt utanför byggnaden, tar du buss är det hållplats "Höviksnäs Servicehus" eller "Häggvalle damm" som gäller.

I Öckerö kommun finns vi på Tärnvägen 9, Hönö. Här finns parkeringsmöjlighet direkt utanför byggnaden, kommer du med bussen går du närmast av vid hållplats "Hönö Färjeläge"