Namnlöst dokument

Om förbundet

Samordningsförbundet Älv&Kust är en myndighetsgemensam insats som sedan mer än tio år tillbaka stöttar den som behöver en samordnad rehabilitering för att komma vidare mot arbetsmarknaden. Verksamheten grundar sig i lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, dagligt kallad Finsam.

Vår vision - Tillsammans skapar vi möjligheter

Den s.k. Finsam lagen gör det möjligt för Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommun och region/landsting att samverka finansiellt inom välfärds- och rehabiliteringsområdet genom att bilda ett samordningsförbund. Detta är en unik form av myndighetssamverkan där man utgår från lokala förutsättningar och behov i samverkansfrågor. Det finns drygt 80 samordningsförbund idag vilket gör att det finns ett samordningsförbund i nästan alla Sveriges kommuner.

Vi arbetar med t...  Läs mer...

Här finns vi!

Samordningsförbundet Älv & Kust huvudenhet finns i Kungälv men vi har egna lokaler i alla kommuner förutom på Tjörn. På Tjörn kan vi vid behov låna rum av Tjörns kommun i Kållekärr. Klicka på länkarna så hittar du vägbeskrivning och karta till respektive mötesplats.

I Kungälv finns vi på Bilgatan 7 B i Rollsbo. Kommer du med buss tar du bland annat linjerna 311 eller 2 till "Bilgatan...  Läs mer...

Se filmen Älv&Kust 10 år!Så här jobbar vi med individinriktade insatser